Klimaatbeheersing

Ventilatie

Voor een goed klimaat is het nodig ruimtes goed te ventileren. Vaak worden naast de afzuigsystemen voor de “ natte groepen”  ook kantoorruimtes, winkels en woonvertrekken geventileerd om een goed leef- en werkklimaat te garanderen. Door de toepassing van warmeterugwin-units en balansventilatie kan veel energie bespaard worden.

Luchtbehandeling

Bij de utiliteitsbouw, zoals kantoren, gezondheidscentra, winkels en bijeenkomscentra passen wij vaak luchtbehandelings-installaties toe.

Hierbij wordt lucht in een centrale behandelingskast geconditioneerd (verwarmen, koelen, verversen, bevochtigen en/of filteren). De lucht wordt via een kranenstelsel de verschillende vertrekken ingeblazen en weer afgezogen. Een aparte warmtebron (cv-ketel, stadsverwarming) zorgt voor de warmte en een koelmachine wordt geïnstaleerd voor de koude opwekking.

 

Airconditioning en warmtepompen

Airconditioning wordt steeds vaker toegepast, waarbij aparte units zorgen voor een aangename temperatuur in een bepaald vertrek. De units zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.